Vallört

Håller på att planera 2016 års plantering av Vallört Comfrey Bocking 14. Skall utöka odlingen.

Vallörten är vanligt förekommande i den angosaxiska världen, där den används ungefär som att göra gödning på, precis som brännässlor. Den är känd för att användas inom permakultur eftersom den är bra för samplanering med frukt träd, en naturlig ackumulator.

Den enda nackdelen med frösteril vallört är att har man väl etablerat den på en plats sitter den där. Kräver ett mycket omfattande arbete eller gifter för att bli av med den.

comfreyMen den är även utmärkt som matning för binan. Funkar även som komplements foder till djur. Det finns väldigt mycket info om comfrey på engelska. Men i Sverige är det ganska dåligt.

Håller på och bygger upp en odling för att kunna vara självförsörjande på egna rötter för försäljning. Men importerar fortfarande betydande mängder.

Just nu tar jag upp beställningar för leverans i slutet av vintern. Har sålt det till allt från veganer som vill gröngödsla till köttkanin uppfödare för att använda det som kväve fångstgröda bredvid gödselstacken, samt som extra blad grönt.

Ordinarie pris är ca 25kr/st men eftersom jag ändå nu skall beställa hem ett större antal finns det möjlighet att lägga en förhandsbeställning för att få ner priset.

Kommer även till våren sälja färdiga comfrey som krukväxter. Om det finns intresse av det kontakta odla@ odlaminmat.se

Har tidigare skrivit lite om Comfrey
http://www.odlaminmat.se/2015/03/vallort-comfrey-del-1/ http://www.odlaminmat.se/2015/06/vallort-comfrey-del-2/ http://www.odlaminmat.se/2015/04/vallort-comfrey/

Kunskapsläget i Sverige är dåligt så har även en facebook grupp där vi byter erfarenheter osv. Facebook Vallört – Comfrey

 

Det här inlägget postades i Comfrey och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera