Majs

Att kunna plocka fram majs från den egna frysen är något helt annat än köpe majs.

Direkt när man plockar majs börjar nerbrytningsprocessen av socker/stärkelsen i majsen. Det finns det gamla utrycket att vattnet till majs skall koka upp före man plockar av kolvarna.

Den super enkla metoden jag fann var att i höstas plocka av kolvarna oskalade och bara slänga in de i frysen.

IMG_20151001_153207

Hade glädje att nu plocka fram 2st som jag ungsbackade hela i packningen och allt, för fuktens skull och sedan stekte avklädda i smör.

IMG_20151205_191849
.
Kyss mig långsamt hur gott det var. Jag måste starkt rekommendera detta till alla. Det är som skillnaden på februari tomater som solvarma augusti tomater som fortfarande är varma från solen. Att jag har en halv låda i frysen kvar är underbart.

Den enda nackdelen är att kolvarna tar plats i frysen. Men detta är saken som kanske kommer att få mig att skaffa en frys till.

Anbefalles varmt.

Det här inlägget postades i majs, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera