Göra egen mjukost

Att göra egna mjukost är inte så svårt.

Men det är ett enkelt sätt att imponera under bjudningar.

Man behöver en a-fil eller tillsätta en burk grädfil till vanlig fil.

Man värmer upp den tills ca 50grader. Börja ryka lite försiktigt.

Den kommer att delar på sig lite i ”ostmassa” och vassle.

Häller över allt i en silduk eller kaffefilter.
Vasslen kan man använda i brödbak osv.

Sedan låter man det stå kalt ett par timmar eller över natten i kylskåpet.
Ju torrare man vill ha sin färsk ost ju längre låter man det vara i silduk/kaffefilter.

1917713_10153745199015365_6717118307959126445_n

Krydda upp den efter behag. Färska örter, havssalt, vitlök eller något från kryddhyllan.

Själva osten håller någon vecka i kylskåp, tänk på vad du stoppar i den, kan var känsligare.

Ett stor lycka till!

Det här inlägget postades i Spara och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera