Vart är Sverige på väg?

Har den sista tiden funderat på att fota lite platser som jag sätt under lång tid. Detta för att peka på hur Sverige växer igen. Hur gammal betesmark försvinner i in i sly.

De källor jag hittat talar om 700-800 000 hektar som inte längre brukas. Mark som i många stycken är perfekt för köttdjursproduktion. Vi talar om får och nöt i princip. Ett äkta naturbeteskött från det svenska landskapet.

När jag satt och funderade över detta hittade jag denna hemsidan.

Vad som hänt på 25år.

Posted by Ricky Karlsson on den 24 november 2015

.

Detta har konsekvenser. Vi importerar kött, det innebär att miljöbelastningen inte ligger i Sverige. Det innebär att självförsörjningen sjunker, vilket kommer ge stora problem om vi får störningar på den globala marknaden. Det innebär att djur inte lever och slaktas enligt Svenska regler. Det innebär att att den artrikaste platsen försvinner. Det innebär att vinterns stallgödsel inte finns för odlingsmöjligheter.

Vi behöver system där får uthyrs för sommarbeten. För miljön och nationens skull.

Jag har tidigare skrivit om öppna landskap:

http://www.odlaminmat.se/2015/10/jag-far-inte-ro-i-sjalen/

http://www.odlaminmat.se/2015/10/jag-trivs-bast-i-oppna-landskap/

cow-174822_1920

Det här inlägget postades i Matpolitik, OM KRIGET KOMMER och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera