Mat skall smaka, så även kålrot

Vad är det för mat vi äter?

Smakämnen, vatten injicerad, odlad för transport osv.

Nä ärligt talat fy vad trött jag är på det. Vi måste börja laga mera från grunden. Men vi kan ta det ett steg till, börja leta efter råvaror med mera naturliga smaker.

Vad menar jag med detta. Mycket av den mat vi äter idag är framodlad för att passa och tillfredsställa vissa behov. Tomater som är gjorda för att tåla långa transporter, kunna ligga länge i butik osv. Egenskaper man valt på bekostnad av sötma och smak.

Grisar valda på att producera så mycket kött, istället för smak. Men det är ju inte så vi skapar kvalitet, bättre livsvärden osv.

Vi måste låta tomater smaka riktig tomat, finna kyckling med mera äkta kyckling smak, potatis med djup i smaken.

Vi måste inse att det finns massa olika sorters bananer, gräsbetat nötkött och underbara lokala ostar. Vi behöver titta ner i den historiska skattkammaren bland mat.

Hittade detta trevliga klipp om kålroten och vad den skulle kunna vara.

Vi måste titta längre bort än standard sorter. Tänk om det bara fanns en sorts äpplen?

Nej mera matkultur behöver vi.

Någon som har en trevlig kålrots sort de odlar?

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i kålväxter, Matpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera