Kvällsmat

«Till kvällsmat idag tog jag en smörgås. I bilen på väg hem från efter en ganska hektisk dag. Jag kunde ha stoppat att skriva efter smörgåsen, men det var något som fick min uppmärksamhet lite extra.

Jag fastnade i trafik rätt utanför ett ladugård och min blick gick till de 2 som stod utanför ladugården.

Dom skrattade, pratade och log. Genuint glada, trotts att klockan snart var 22.

Inne i ladugården lyste ut igenom fönstren, tack vare vinden och regnet som piskade på rutorna, så kände jag en enorm tacksamhet.

Jag såg ner på min smörgås, upp igen på ladugården och på de 2 som precis då gick in där, ut igenom min regn tyngda bilruta.

Tusen tack.

Till dig som sent ikväll går in till dina djur, så att jag och alla andra faktiskt kan vara så lyckliga att få njuta av kvällsmaten med produkter från DIN gård.

Tusen tack till dig som precis nu går ut för att kolla djurena bara en gång till, allt bara för att dubbel kolla det som du inte var tillfreds med tidigare i kväll.-

Tusen tack för att just du har valt ett yrke som ger mig och alla andra frukost, lunch, middag och kvällsmat. Tack för all respekt, omsorg och omtanke du lägger ner i allt du håller på med.

Tusen tack till dig som jobbar 7dagar i veckan, ofta 12 och ibland 24timmar i stöten utan att klaga.

Varför gör du det?

För du älskar jobbet ditt och det du gör.

Du jobbar med hjärta, själ, omsorg och kärlek.

Det är sådana som du som gör att Sverige går runt.

Det är du som ser till att det finns lyckliga djur, och lyckliga djur ger fantastisk mat!

Vem är du?

Du kan såklart beskrivas med ett ord, som borde ha högre status och lön än det flesta andra yrkesgrupper i landet. Du är självklart Bonden!

Du är den som jobbar när andra sover, oavsett väder och vind. Oavsett dagsform. Oavsett om din middag är kall när du kommer in. Du är den som tänker på djuren före du tänker på dig själv.

Du är den som ser till så att vi kan gå till sängs efter kvällsmaten och vara mätta. Du är den som ser till att potatisen, kotletten, köttbullarna, grönsakerna brödet…. Du är den som ser till så kan gå mätta till sängs.

Du är bonden. Tusen tack.»

Aina Emilie Skåland
Fritt översatt av odlaminmat.se

Jag kunde inte hålla med mera. Detta är en text som går runt på facebook i Norge. Den slår spiken på huvudet i så mycket som jag brinner för. Tusen tack.

Källa: http://www.nationen.no/landbruk/sykepleierens-bondehyllest-tar-av-pa-facebook/?share=MpfNC%2FGf3LkhAOF3vOtNKSnrYXRiJuU%2FkkmLFyUS0idR5gcOfq5YvLnHMNjbnchkbnhigRHsvJ5q48aNtvU3hylim1i8L0ETpavPivSWexQRw5Kdc6fGYKP2L9KS%2FEaOIT6Qrd6Zbo5LhQRa7xQYqi0heqXMsWP2Ha8YS0kQCD8%3D
kovinter

Det här inlägget postades i Matpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera