18nov Internationella Antibiotikadagen

När man står i butikernas köttdiskar har man ett val.

Vi måste inse att vad vi väljer att köpa på verkar, djurens välfärd och idag speciellt antibiotika användningen.

Skrev tidigare i höstas ett inlägg om vad för antibiotika användning Sverige har och varför den skiljer ut sig.
Vad är det som är speciellt med svensk djurhållning?

Men skall man sammanfatta det. Vi i Sverige använder väldigt mycket mindre bredspektrum antibiotika. Vi har alltså friskare djur, så vi slipper använda den typen oftast. I stället för länder där man regelbundet tvingats till det vid närmast all behandling.

andel

Så det är inte bara det att Sverige har lägst siffror inom EU, vi har också bäst typ av antibiotika användning.
Så en dubbel vinst, när man väljer det svenska köttet.

swedish-flag-874886-m

Jag själv skall naturligtvis fira dagen med att äta lite svenskt bacon.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera