Vad är mat på riktigt?

Mat skall vara på riktigt.

Tomaten skall smaka tomat. Tänk på skillnaden mellan den solvarma tomaten med all sin sötma och jämför den med en hård tomat i februari. Skillnaden är som natt och dag.

Det samma gäller kyckling. Nästan allt kycklingkött som finns i butiker är industrikycklingar som växer upp inomhus. En extremt snabbväxande kyckling som ärligt talat inte smakar så mycket.

http://www.reko.nu/

När det då kommer fram en ny leverantör av KRAV märkt kyckling, blir man glad. En kyckling som får komma utomhus, har större yta att leva på. Äter man djur, har man en skyldighet att de har haft ett bra liv. ”Någon dj-vla ordning får det vara”

Nog för att det är bäst med en som får ett långt liv hemma hos sig själv. Men detta med KRAV kyckling är det närmaste som går att komma det. Men ändå vara en kommersiellt gångbar kyckling.

Reko_produkt_helkyckling

Ingen ersättning har utgått. Svensk matkvalitet med bra djurvälfärd skriver jag gärna om varje dag i veckan.

Denna kyckling är listad centralt hos de 3 stora matkedjorna i Sverige. Vilket gör att det går att beställa hem i dessa butiker.

Detta typ av kyckling kostar bra mycket mera, men man får något helt annat. En riktig kvalitets produkt med smak.

Mat kräver i bland att vi avstår för att kunna få bättre kvalitet. Detta är en sådan produkt.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera