Lök

Höstens blöta gör det svårt att torka lök.

Började fundera på svamptorken, men behöver en mycket större skala.

Blev att läsa på ordentligt om vilka betingelser man skall torka lök i om man inte kan fält torka den.

Insåg att jag har en tork redan hemma. Luft till luft pumpen.

Lök skall dock inte torkas i mera än max 20grader.

IMG_20151006_143215

IMG_20151006_143626_1

Hur skall sedan den torkade löken förvaras?

Det man vill undvika är att löken börjar att gro.

Så antingen väldigt nära nollan 0-1grad eller så varmt så att den inte gror ca 30grader.
Sämsta tänk bara är 17-20grader vilket man har inomhus.

Hos oss blir det matkällaren, vilket ligger hos oss ligger på 5-8grader på vintern.

Man skulle skaffa bättre kontroll över exakt vilken temperatur man har i matkällaren, aldrig riktigt studerat det. Tänk vad lökar kan ställa till med i nya frågor, som ”de” ställer.

Källa för den som vill gå djupare;http://www.slu.se/Documents/externwebben/overgripande-slu-dokument/popvet-dok/faktatradgard/pdf01/Tr01-01.pdf

Det här inlägget postades i Lök och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera