Majrovan är en snabbväxande kålväxt.
Pga att den är snabbväxande lämpar den sig för odling även med mycket korta säsonger. Känner själv till hur det odlats aktivt i norra Norge, långt längre norr ut än Kiruna.
Tar 4-6veckor från sådd till färdiga för skörd i södra halvan av Sverige. Man direkt sår den på plats. Ibland får man gallra så den får plats.
Eftersom det är en kålväxt får man tänka på att den får byta växtplats varje år. Dock är den smidig att samodla med andra kålväxter som efter vart kräver mera och mera plats.
Just dessa höll på att drunkna i en bädd med blomkål.
Man skall kunna äta blasten, någon som har recept?
Vi gillar våra majrovor. Vi brukar kalla dom för ”Lapplands äpplen”. =)
http://forsnashemman.blogspot.se/2015/09/mangder-av-majrovor.html
Men deras tillväxttid påverkar ändå av hur långt norrut/hur kallt man bor, så det är inge 4-6 veckor hos oss i Lappland. Här är vi jättenöjda med att plantera i början av juni och ev. en gång till vid midsommar och ändå hinna på någorlunda stora och ljuvligt goda rovor under hösten.
Ibland riktigt stora! http://forsnashemmanvardagsliv.blogspot.se/2013/09/mega-majrovan.html
Och jag kan lova att dom smakar godare ju mer norrut/kallare dom odlats, precis som jordgubbar och mycket annat! =)
Ber om ursäkt för min bristande förståelse för odling i Lappland. 🙂