Idag sådde jag

I potatislandet är potatisen upplockad.

Som jag i ett tidiagare inlägg skrivit är det massa lera där.http://www.odlaminmat.se/2015/09/lera-du-ar-inte-min-kompis/

För att få minska på halten lera gäller det att tillföra organistmatrial. Lättast är naturligtvis att odla det på plats.

Så idag tog jag en chansning och sådde klöver. Blodklöver och lite subklöver. Subklövern kommer inte klara vintern medan blodklövern förhoppningsvis kan stå där till jag vänder landet innan plantering i juni där.

Krävs en bra höst för att det skall lyckas.

Men det som jag ändå måste dela med mig av som dagens tips är att blanda upp frön med sand.

IMG_20150904_153445_1

Om man skall bred så frön över större ute är det lätt att man använder för mycket frön. Att på detta visset spädas fröblandningen, detta tycker jag är enkelt och effektivt. Plus att själva blanda blir en liten behandling av fröna för att underlätta groning.

Man sparar några kronor, det är ju aldrig fel. Frön är dyra nog ändå.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera