Antibiotika användningen i olika länder.

Denna bild publicerades tidigare av LRF Östergötland.

Den har nu tagits ner från facebook.

Detta är medialt intressant, man undrar över de bakomliggande orsakerna.

11986469_870989559675363_3846689432034586094_n

De belyser på ett väldigt bra sätt vilken konsekvenser våra livsmedelsval har för användningen av olika mängder av antibiotika.

Varför är det okej att importera livsmedel som inte skulle vara lagliga att framställa i Sverige på dessa sätt?

Det här inlägget postades i Matpolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Antibiotika användningen i olika länder.

  1. rickywkarlsson skriver:

    https://www.facebook.com/LRF-%C3%96sterg%C3%B6tland-1603682223201234/timeline/

    De säger att de beror på att själva osten inte innehåller någon antibiotika.
    Vilket stämmer. Men respektive lands djurhållning gör.

    Det är som att säga att en plastleksaken är ofarlig, men alla föroreningar som spys ut lokalt inte finns med i produkten. Det handlar om vilka avtryck man gör.

Kommentera