Frysrensning

Konstaterade att vi hade fortfarande kvar blåbär från i fjol.

Det bestämdes att det skulle bli saft, sylt och paj.

Använde saftmaja för att göra saft.

Bara att lägga i blåbär och socker. Tappade på 2st 50cl petflaska, tänk på att saften är varm och det kan få platsen att krympa. Lämna mycket luft i flaskan. Sedan eftersom det inte är några konserveringsmedel så hamnade de i frysen.

På bär resterna och blåbärssaften som är kvar kokade jag sylt. I med socker, hade lite syltsocker som datumet hade gått ut på plus mera socker. Även här gäller det att tänka skåprensning. Tänk på att sylt skall innehålla ungefär 50% socker.

Lite citronsyra, pektin och natriumbensoat på steriliserade burkar och man har en produkt som håller hela året.
Öppnad burk är alltid en kylskåps vara.

Pajerna gjorde min ängel till sambo. Blev vanliga hederliga smulpajer.

11828628_10153441147290365_7971236899738080561_n

Att en skåprensning kan vara så god. 🙂

Det här inlägget postades i Spara och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera