Underbara sommar dagar

Underbara sommar dagar njuts med goda vänner, släkt och allmänt samkväm.

För många som med mig blir det gärna något varmt på grillen.

Men vad lägger du på grillen ”broder”?

Naturligtvis skall det vara närproducerat. Vet du vilken bonde som har låtit ditt köttbit växa upp. Att känna sin köttproducent är en fråga om att veta ursprunget, att skapa lokala värden i när ekonomin men också en möjlighet att få se djurvälfärd i verkligheten.

Välj kött som kommer från bestånd med nöt som får äta mycket gräs/hö. Detta binder koldioxid i backen.

IMG_20150705_145249

Om ni inte orkar ta hela detta steg välj i alla fall ett garanterat svenskt kött.

svensktkött

Tips i Norge har de något de kallar väntkorv. En korv man grillar när man väntar på att köttet skall bli färdigt. Jag gillar hur det tänker. 😀

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera