Spara en krona

Hade från början tänkt skriva om hur man får ekonomin att räcka längre, utan att göra avkall på kvaliteten. Men nu är det ett tag sedan det blev något om det.

Fick i vintras en köttskivningsmaskin en sådan där man skär pålägg i.

Nu har den invigts. 50kr/kg karrebit som rester från middags steken, naturligtvis svensk, fick göra premiär turen. Känns som en smidig maskin, speciellt när det blir frågan om lite volym. Rengöringen tar dock en del tid. Men känner redan på mig att detta kommer bli en bra kompis.

Skivat svenskt pålägg, det får väl värderas till 150-250kr kilot.
15minuters arbete för ca 80kr vinst, inte vet jag vad ni har i timpeng, men den är jag väldigt nöjd med.

11223955_10153414342625365_2352776498552308420_n

Men när jag tänker efter så påverkar den mera. Normalt skulle jag skiva den med kniv och lägga på smörgåsar. Effekten blir att den kommer att räcka som pålägg, 3-4gånger så länge.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera