Rabarber – vad kan man göra mer än paj?

Att kunna hitta på egna nya produkter av vad trädgården kan leverera är lite av en fröjd.

Efter pajen kommer kanske saften och sylten.

Men funderade på vad mera man kan göra av rabarbern, specielt efter att man har gjort saft.

Hos oss gör vi det i en saftmaja, då går det enkelt och fort.

Med stompfen som blir kvar, kör vi mixern tills det blir en pure.

Kokar upp med vanligt strösocker och lite vatten (eller rabarbersaft om man inte får det att stämma med flaskorna) efter behag och tillsätter ingefära (torkad), och på steriliserade burkar.

Vad är de vi har fått då?

Ju en utmärkt rabarbersås gjord för att mikras och hällas varm över vaniljglass.

Det enda problemet med detta är att vi aldrig kan göra tillräckligt.

Öppnad burk är kylskåpsvara.

Använder minst 1dl socker per 2dl rabarber.
Ingerfära efter behag.

11755769_10153410702950365_8365894687642905842_n

Det här inlägget postades i Spara och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera