Veckas Boktips

Om man är intresserad av att ha en köksträdgård är detta standardverket som ditt bibliotek inte kan vara utan.

Lena Israelssons klassiska standardverk
Handbok för köksträdgården
Den förklarar på ett enkelt och grundläggande sätt hur du skall göra för de olika grönsakerna skall nå framgång i trädgården.

9789174241549_200_handbok-for-kokstradgarden_kartonnage

Är det någon gång jag själv blir osäker över något, så återvänder jag till denna trädgårdsbibel. Helt enkelt för att få en baslinje över vad som är normalt. Googlar man kan man ju få många spännande svar som inte stämmer.

Även om man med internet som källa hamnar oftast rätt, men tyvärr är det fler som uttalar sig om saker, än de har kompetens för att göra det.

Lena Israelsson kan närmast beskrivas som en nestor inom köksträdgårdens konst i Sverige.

Har flera gånger sökt den på bokrean för att kunna ge bort. Men detta är ett säkert kort så den brukar alltid vara borta när man letar. Största risken med att ge bort den är att mottagaren redan har den.

Måste även rekommendera KÖKSTRÄDGÅRDEN – Le Potager -The Kitchen Garden en av facebooks stora grupper för trädgårdsodling. Lena är mentor där.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Media måndag. Bokmärk permalänken.

Kommentera