Majs

Majsen är nu ca 2veckor gammal. I denna åldern är det väldigt tydligt att majs är ett gräs.

Det som är fördelen med att det är ett gräs är att man kan i princip stoppa in den var man vill i växtföljden utan problem. Majs är också en av få växter där det är låga risker för sjukdomar.

majs18

Tidigare skrivit grundläggande om majsodling.
http://www.odlaminmat.se/2015/03/majs-for-nyborjare/

Om ni fortfarande inte har sått majs så brinner det i knutarna. Välj om möjligt en F1:a för att vara säker på att den hinner bli färdig. Den korta säsongen i Sverige är det största utmaningen.

Redan nu får tanken på sätta på kokande vattnen, gå ut och bryta några kolvar. Denna tanke får det att rinna i min mun. Detta är en ännu trevliga smak upplevelse än butiksköpt majs. Direkt när man plockar den börjar sockret i majsen brytas ner till stärkelse, detta påverkar smaken.

Det här inlägget postades i majs och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera