Svensk gurka

Äntligen, nu fanns svensk gurka i affären igen.

Att kunna äta gurka med riktigt gott samvete är underbart.

Kort rest mat är framtiden för matproduktionen. Ju mera priserna stiger på drivmedel, ju viktigare kommer det bli att maten odlas nära de som skall äta den.

Det är också en fråga om att kunna veta vem, varifrån mat kommer. Alltså att ge maten ett ansikte, en plats och ett värde.

Folk skryter om hur billig mat man köper, men ingen skulle komma på tanken att skryta över hur billigt vin man dricker.

Mat är inte bara pris, det finns olika former av kvalitet. Ju fortare vi erkänner att det finns ett värde i mat kvalitet.

http://www.odlarna.se/

gurkaförst
Denna gurka är från Helsingborg.
http://www.frillestadsgurka.se/
Ett företag med 60åriga traditioner.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera