Rabarber

Det finns inget som säkert vårtecken som detta. När rabarbern kommer, då ligger våren i luften.  Snart hoppas jag vi får se sparrisen.

Jag hade turen att få en väletablerad rabarber på tomten. Sådde lite i fjol, skall bli spännande och se om den tar sig. Är ute efter att ha flera olika sorter.

Jag älskar rabarberpaj, finns inget som är så trevligt som att ställa något egen skördat och hemmalaget på bordet.

rabarber

Under 2år har rabarbern fått klara sig själv. Men nu skall den få lite kvävedynamit i form av kaningödsel. NPK på kaningödsel är 2,4-1,4-0,60 vilket är ungefär dubbel så starkt som hönsgödsel. Lägger det på ytan så varje regnskur blir som ett gödslingstillfälle tills det bryts ner.

För övrigt är det högtid att göra något på den rabarbern som ligger kvar i frysen från i fjol. Förutom paj, saft och sylt, har ni några idéer?

Det här inlägget postades i Fler åriga och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera