Okra i Sverige! – del 2

27februari planterade jag okra.

Värmematta under för att det skulle gå fortare.
Efter 9 dagar har 8 av 13grott. Plantorna håller jag på en temperatur, som gör att de borde gro efter 12-15dagar. Så blir några dagar till med värmematta.

De senaste dagarna har de fått tillskottsljus, annars hade det växt för fort på höjden.

En av orsakerna till att jag har givit mig på detta galna projekt att försöka skapa en okra sort för nordiskt klimat är för att jag har gluten intoleranta personer i min närhet. Tanken är att okran skall kunna användas som ett naturligt förtjockningsmedel, istället för vetemjöl.

okra7mars
Okra till höger, chili till vänster.

Okra i Sverige! – del 1
http://www.odlaminmat.se/2015/02/okra-i-sverige/
.

//

Det här inlägget postades i okra och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera