Cheese!

Vänd på osten!

När man lagrar ost så vänder man på den regelbundet, men det är inte det jag tänker på. Ett kilo ost är 10liter mjölk. Inte så ofta man bär hem 10liter mjölk från mataffären, men ett kilo ost händer ju regelbundet.

Ost köpet blir kanske det viktigast mjölkköpet du gör. Vill man har djur som får beta på sommaren, med en djurvälfärd i världsklass, ja då är det svensk mjölk som gäller.

En lokal ost har inte rest på lastbil igenom halva Europa. En lokal ost ger lokala arbetstillfällen. En ost blir helt enkelt bäst när den är närproducerad.

Så vänd på osten får din bondes skull, läs på var den kommer ifrån. Detta för mjölkkons livsbetingelser, bondens möjlighet att överleva och för den lokala ekonomins skull. Cheese!

Ost statistiken går åt fel håll.
http://www.gardsnara.se/blogg/2015/03/vill_du_stotta_mjolkbonderna_var_da_uppmarksam_pa_osten

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera